Om appens skapareSiri Friberg

Leg. logoped, skapare av Afasi-Tränaren

Afasi-Tränaren är utvecklad av Siri Friberg, som är legitimerad logoped. I hennes yrke har hon träffat många personer med afasi och efter mer än 10 år i yrket började hon se ett behov av att få bättre verktyg för att kunna träna mer hemma vid afasi, mellan träffarna hos logoped. Många vill träna, men behöver hjälp med tillgång till övningar.


En idé började växa fram om en app med mängder av språkövningar för hemträning. Våren 2022 startade hon företaget Språkliv AB och efter mycket arbete är Siri och resten av teamet otroligt glada för att kunna lansera appen Afasi-Tränaren, en app där man själv väljer när man tränar och hur mycket man tränar.SPRÅKFÖRSTÅELSE


Lyssna på ord, meningar och instruktioner och tryck på rätt bilder.ORD OCH MENINGAR


Se bilder och försök komma på ordet. Till din hjälp finns olika ledtrådar. Dessa ledtrådar är strategier som visat sig hjälpa förmågan att hitta orden.

Orden består av olika substantiv, verb och adjektiv men även meningar.LÄSNING OCH SKRIVNING


Träna på att läsa ord, meningar och texter. Stava rätt från enkla till svårare ord och meningar. Skrivträningen finns även som korsord med bilder.

Vem kan bli hjälpt av Afasi-Tränaren? 


Appen är utvecklad för vuxna personer som vill träna sitt språk efter en stroke eller hjärnskada, personer som har afasi.